Pekka Reponen

Pekka Reponen

”Liikunnan tulee olla hauskaa, turvallista ja tehokasta”

  • Päävalmentaja
  • PR-Coachingin perustaja ja TJ
  • Master of Sports Management (liikunnan ylempi amk)
  • Ammattivalmentaja
  • Somatic Pilates-ohjaaja
  • FAF PT
  • s. 1976

Johdon valmentajana olen jo vuodesta 2000 alkaen pyrkinyt toteuttamaan valmennuksen suhteen seuraavia periaatteita: Turvallisuus, tehokkuus ja hauskuus. Nämä ovat kantaneet yrityksen keskiössä lähes 15hlön valmennustiimin laajuuteen, josta olen erityisen ylpeä. Olen vakuuttunut, että valmennustiimimme osaaminen on parasta mitä Suomessa on saatavilla. Jos jokaisessa asiakastapaamisessa treeni on fyysisesti ja henkisesti riittävän vaativaa (tehokkuus) niin asiakkaalla on mahdollisuus saada työasioihin täydellinen tuuletus ja huuhtelu ja treenit saattavatkin olla viikon ainoita hetkiä, jolloin työasioita ei edes kykene pohtimaan. Teho mahdollistaa myös fyysisen kehittymisen, eli superkompensaation, yhdessä laadukkaan unen ja perustellun ravitsemuskäyttäytymisen kanssa. Harjoittelun on syytä olla matalariskistä (turvallisuus) ja ajan myötä kehittynyt kehonhallinta, tasapaino ja koordinaatiokyky mahdollistavat loppuelämän kestoisen suojan kaikkeen liikkumiseen, kuten myös selän hyvinvointiin. Kahdenkeskisen valmennustapahtuman on hyvä olla myös psykologisesti koukuttavaa (hauskuus), jota asiakas odottaa. Tarkoituksenamme onkin, että treenit ovat viikon kohokohtia sekä henkireikiä ja ne siten saavat arvokkaan paikkansa johtajan kalenterissa, mieluiten kahdesti viikossa.

Erikoisosaamisalaani ovat voimaharjoittelu painonnostoon/levytankoharjoitteluun pohjautuen, yleisurheilupohjainen tukiharjoittelu sekä kehonhallintaharjoittelu pilates-menetelmää hyväksi käyttäen. Valmentajana olen vaativa, täsmällinen sekä joustava ja pyrin aina pitkään, jopa loppuelämän kestoiseen valmennussuhteeseen. Yhteistyön edetessä se saa vuosien mittaan muitakin merkityksiä, mutta hyvä yleisterveys, energia ja laaja toimintakyky ovat aina etusijalla.

Urheilu-urallani saavutin painonnostossa suomenmestaruuden sarjassa 85kg vuonna 2003 (tempaus 135kg ja työntö 160kg). YU: keihäässä ennätykseni 66.85m, joka oli hauska harrastus ja 100m olen juossut harjoittelematta aikaan 11,53.

Jonkinlaisena meriittinä voisi mainita myös sen, että sain kunnian olla olympiatulenkantajana Ateenan kesäkisojen soihtuviestissä Helsingissä heinäkuussa 2004.