Anni Jääskeläinen

Anni Jääskeläinen

”Pisimmälle pääsee se, joka treenaa viisaimmin, ei välttämättä se joka treenaa kovimmin”

  • Musiikkipedagogi AMK
  • Musiikin Maisteri (pääinstrumentti: trumpetti)
  • Optimal Training Seminar, 2015
  • Marin Sport Performance Coach, level 1
  • Marin Sport Performance Coach, level 2 (valmis helmikuu -19)
  • Liikuntalääketieteen perusopinnot (valmis kevät -19)
  • ACE (American Council of Exercise) sertifioitu PT (valmis kevät -19)
  • s. 1979

Tavoitteenani on tarjota toimintakykyä, positiivista energiaa ja terveyttä jokaiselle valmennettavalle lähtötasosta riippumatta!

Liikunta-alan valmentajana olen vielä melko tuore, mutta valmennuskokemusta on kertynyt runsaasti muusikkona, soitonopettajana sekä ammattimuusikoiden valmentajana. Fysiikkavalmennuksen lisäksi mm. motivaatio ja siihen vaikuttavat tekijät ovat lähellä sydäntäni. Valmentajana olen vaativa, kannustava ja pitkäjänteinen. Minulle on erityisen tärkeää, että harjoittelu on turvallista, tehokasta sekä ennen kaikkea hauskaa.

Erityiset osaamisalueeni valmentajana ovat voimaharjoittelun puolella. Turvallisten liiketekniikoiden harjoittaminen, harjoittelun nousujohteisuus sekä asiakkaan tavoitteen mukainen treenien ohjelmointi ovat valmennusajatteluni ydintä. On myös tärkeää huomioida valmennettavan kokonaiskuormitus ja sovittaa harjoitusohjelma yksilöllisesti siten, että harjoittelu on aina kehittävää ja toimintakykyä lisäävää. Tarvittaessa voidaan suunnitella ruokavalio, joka tukee palautumista, tavoitteiden saavuttamista ja energistä arkea ollen näin hyvä lisä fyysisen harjoittelun oheen.

Liikuntalääketieteen perusopinnot antavat hyvän pohjan terveyttä edistävän, turvallisen liikunta- ja ravinto-ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutukseni tarjoaa myös työkalut kokeneen harjoittelijan valmentamiseen, sekä oheisharjoittelun suunnitteluun toisen lajin tueksi.

Omaan monipuolisen lajitaustan (mm. jääkiekko, jalkapallo, sirkus) keskittyen tällä hetkellä painonnostoon – laji, jonka olen aloittanut aikuisiällä ja jossa myös tavoitteellisesti kilpailen. Aikuisiällä aloitettu uusi, vaativa liikuntalaji onkin tarjonnut paljon oivalluksia myös valmennustyötä ajatellen. Taustani ansiosta koen olevani erityisen vahva nimenomaan liikuntaharrastusta aloittavien tai uuteen lajiin tutustuvien henkilöiden valmentamisessa.