Lihaskunto- ja kehonhallintaharjoittelu

Keskivartalon tukilihasten harjoittaminen luo ryhdikkään ja linjakkaan olemuksen

Lihaksiston normaali toiminta mahdollistaa ryhdikkäänä istumisen, seisomisen, kävelyn ja kaikenlaisen liikunnan. Lihaksisto myös määrittää myös kehomme muodon. Suurten lihasryhmien normaalin toiminnan ja niiden säännöllisen harjoittamisen lisäksi tukilihasten toiminta ja aktiivisuus on erittäin tärkeää ryhdikkyydelle, rangan optimaaliselle toiminnalle ja puhtaalle liikkumiselle. Kaikessa liikunnassa valmennuksemme perustuu puhtaaseen liikkeeseen, eli kehon oikeaoppiseen ja turvalliseen toimintaan. Näin minimoimme rasitusvammariskin ja epätasaisen lihaksiston kehittymisen lisäksi yleisiä niska- ja hartiaseudun kireyksiä ja kiputiloja. Valmentajina ja puhtaan liikkeen asiantuntijoina meitä kiinnostaa enemmän se että miten tehdään kuin se että mitä tehdään.

Kaikki valmentajamme ovat myös pitkän koulutuksen suorittaneita Pilates-ohjaajia. Kehonhallintaharjoittelu pilates-menetelmällä on perustelluin tapa varmistaa tukilihasten aktiivisuus ja oikeaoppinen toiminta. Pelkästään suuria lihasryhmiä harjoitettaessa ryhti ja rangan asento eri tilanteissa ja liikkeen aikana eivät välttämättä kehity riittävälle tasolle. Pilates-menetelmän periaatteiden linkittäminen kaikkeen liikuntaan on paras tapa harrastaa liikuntaa turvallisesti ja tehokkaasti.

Lihaskuntoharjoittelussa pääpaino valmennuksessamme koostuu seuraavasti:

1. Lihaskuntoharjoittelu kuntokeskusolosuhteissa

Kuntokeskuksessa toteutettu lihaskuntoharjoitus koostuu alku- ja loppuverryttelyn välissä tehdyistä harjoitteista, joihin käytämme vapaita painoja (levytanko ja käsipainot), kuntopalloja, kahvakuulia ja jonkin verran perinteisiä laitteita. Lähes jokaisen harjoitteen tarkoituksena on harjoittaa lihaksiston lisäksi tasapainoa, koordinaatiota, liikkuvuutta ja yleistä kehonhallintaa. Monesti valmennussuhteen alussa on perusteltua aloittaa lihasten harjoittaminen tukilihasten (keskivartalon, lantion ja lavanseudun pienet lihakset) aktivoinnilla ja niiden ”löytämisellä”, joka onnistuu vain tarkkoja pilates-liikkeitä opettelemalla ja keppiä, voimatankoa sekä kuntopalloja hyödyntäen. Tämä vaihe kestää yleensä muutamia kuukausia, jonka jälkeen mukaan otetaan hiljalleen vapaita painoja ja tehokkaampia harjoitteita. Näin mahdollistetaan turvallinen eteneminen ja ehkäistään liian ripeän etenemisen mahdollisesti tuomat tyhmät virheet, joista seuraa kiputiloja ja kolotuksia.

2. Yleisurheilupohjainen tukiharjoittelu YU-kentällä (touko-syyskuu) tai urheiluhallissa (loka-huhtikuu)

Huomattava osa harjoituksistamme koostuu yleisurheiluun perustuvista tukiharjoitteista. Yleisurheilukentillä ja urheiluhalleissa toteutamme hyvin monipuolista harjoitekokonaisuutta, jonka koostamme seuraavilla menetelmillä:
- levytankoharjoitteet olympiapainonnoston osaharjoitteisiin pohjautuen
- oman kehon painolla tehdyt tasapaino- ja koordinaatioharjoitteet
- kuntopalloharjoitteet seinää hyväksikäyttäen ja pariharjoitteina
- juoksu-, hyppely- ja loikkaharjoitteet
- aita- ja rappusharjoitteet

3. Lihaskuntoharjoittelu kotiolosuhteissa

Osa asiakkaistamme treenaa mielellään myös kotona. Kotiharjoittelussa lihaskuntoa on helppo treenata muutamien apuvälineiden kanssa, kuten kuntopallo, jättipallo, keppi, voimatanko, kahvakuula, käsipainot ja jumppamatto. Myös pilatesharjoittelun pienvälineet ovat loistava tapa tehdä kotona lihaskuntotreeniä. Nämä kaikki em. apuvälineet mahdollistavat satojen harjoitteiden tekemisen. Toisaalta jo pelkkä jumppamatto riittää koko kehon lihaskuntoharjoitteluun – tällöin harjoitteet koostuvat pilateksen mat work-harjoitteista, joita on kymmenittäin. Valmentajamme laativat sinulle tehokkaan kotiharjoitteluohjelman, joka tukee lihaskuntoharjoittelusi kokonaisuutta.

Kokouspalvelut viinitilalla Provancessa